Herfststoofpot met riblap
Koken 18 oktober 2024 0Een gerecht dat typisch bij de tijd van het jaar past. Een bokbiertje erbij is een prima optie.
Ingrediënten
- 1 kilo grof gesneden riblap
- 500 gram uiringen
- 2 blaadjes laurier
- 2 kruidnageltjes
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 tomaat in blokjes
- 1 stuks steranijs
- 400 gram champignons aan partjes
- 1 flesje donker bier
- Zout/peper naar smaak en wat bloem om bij te binden
Bereidingswijze
- Kruid het vlees met zout en peper en braad het op matig vuur aan.
- Voeg vervolgens de uien toe en laat deze goudgeel bakken.
- Voeg de tomaat, steranijs, laurier, kruidnagel, gembersiroop en bier toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het onder (regelmatig omscheppen) garen in ongeveer 2-3 uur. Voeg zo nodig nog wat water of bouillon toe.
- Voeg het laatste half uur de champignons toe en bind de saus bij met bloem of allesbinder.
- Lekker met spruitjes en aardappelpuree.
0 Reacties