Herfststoofpot met riblap

Herfststoofpot met riblap

Koken 18 oktober 2024 0

Een gerecht dat typisch bij de tijd van het jaar past. Een bokbiertje erbij is een prima optie.

Ingrediënten

  • 1 kilo grof gesneden riblap
  • 500 gram uiringen
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnageltjes
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 stuks steranijs
  • 400 gram champignons aan partjes
  • 1 flesje donker bier
  • Zout/peper naar smaak en wat bloem om bij te binden

Bereidingswijze

  • Kruid het vlees met zout en peper en braad het op matig vuur aan.
  • Voeg vervolgens de uien toe en laat deze goudgeel bakken.
  • Voeg de tomaat, steranijs, laurier, kruidnagel, gembersiroop en bier toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het onder (regelmatig omscheppen) garen in ongeveer 2-3 uur. Voeg zo nodig nog wat water of bouillon toe.
  • Voeg het laatste half uur de champignons toe en bind de saus bij met bloem of allesbinder.
  • Lekker met spruitjes en aardappelpuree.

Plaats een reactie

0 Reacties