De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Met dit recept hoppen we over naar Australië. Geniet van de Aussie style BBQ en maak 'Kangaroo steaks & shrimps on the barby'. Ofwel een heerlijke kangaroesteak (gewoon rundersteak kan ook natuurlijk) met garnalen op de barbecue.
De meeste mensen weten niet dat het mosselseizoen van juli tot en met half april in het jaar erop loopt. Als je ze al kunt krijgen bij de lokale visboer of op je vakantieadres: Mosselen op z'n Belgisch zijn om van te smullen!
We blijven nog even in vakantiesferen met deze zalm met appeltjes uit Normandië. Gebakken of gegratineerde aardappelen smaken heerlijk bij dit gerecht.
Heb jij de Hollandse Nieuwe al geproefd? Dit jaar is de haring dikker en vetter dan voorgaande jaren. "Je kan de zee als ware nog proeven." Een heerlijke traktatie.
Zomers genieten kan met dit overheerlijke barbecuerecept met gegrilde ribeye en chimichurri. Dit botermalse stukje vlees komt uit de rib van het rund. Op de barbecue krijgt het een heerlijke volle grillsmaak
Tot ongeveer juni kun je genieten raapstelen. We kennen ze allemaal wel van de overheerlijke, frisse voorjaarsstamppot met spekjes. Maar je kunt met raapstelen zoveel meer! Maak bijvoorbeeld eens deze frittata.
Kom alvast in vakantiestemming met deze heerlijke Griekse vleesschotel! De schotel is in een mum klaar en het zonnige weer doet de rest.
Houd je van pasta en makkelijk? Maak dan eens deze heerlijke pastasalade. Lekker bij de barbecue of als hoofdmaaltijd in de zomer. Dat wordt gegarandeerd smullen!
Wederom een heerlijk recept van Eric van Det (ROOST Buitenkoken): Steak & Risotto met prei & bosui. Uiteraard kun je dit recept ook in je eigen keuken bereiden. Maar buiten op de barbecue geeft het net dat lekkere zomerse smaakje.