De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Pindakaas is heerlijk op de boterham. Sommigen 'versieren' de pindakaas met een extra laagje suiker of hagelslag. Je kunt pindakaas kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Maar nog véél lekkerder is het om hem zelf te maken.
Onweerstaanbaar lekkere Arretjescake. Makkelijk te maken zonder oven. Krijg je visite of heb je zin in iets lekkers bij de koffie? Dan is dit een absolute aanrader!
Vroeger werd de hooikist gebruikt om eten in te laten garen of warm te houden. Tegenwoordig kunnen we een hooikist gebruiken om de energierekening laag te houden. Hoe? Maak zelf een hooikist of kookzak om op deze manier te koken.
Dit recept voor bruine bonensoep met kaas/uienbrood is van Frieda te Lindert uit Barchem van de de Potten- en Pannenclub. Dat wordt smullen deze winter! Probeer ook eens de bruine bonensoep zoals oma hem maakt!
Cast Iron Skillet Smokey Pancakes, een recept van Roost Buitenkoken. Een heerlijk rokerige Amerikaanse variant van de Hollandse pannenkoek voor het ontbijt of de lunch met een subtiele smaakbeleving van zoetigheid en rook.
Heeft u ze al klaar? Het is tijd om de jaarlijkse oliebollen en appelflappen te bakken. Naober verzamelde de lekkerste recepten voor de oliebollen, appelflappen en kniepertjes voor u. Bakze, eet smakelijk en gelukkig nieuwjaar!
Wie wil er met Kerstmis niet verrast worden met een origineel cadeautje? Vooral als zo’n presentje zelf gemaakt is en lekker smaakt? Maak een trommeltje zelfgebakken koekjes of een koekje aan een lint voor in de kerstboom.
Gingerbread, een traditie die is komen overwaaien uit Amerika. Maar omdat het leuk is om met de kinderen te doen, nemen we deze traditie graag over. Daarom hier het recept voor 'gingerbread' om mannetjes en huisjes van te maken.
Poddik-in-de-tromme is een gerecht uit de Achterhoek. In andere delen van het land heet dit Jan-in-de-zak en wordt het gegeten met stroop en boter. In Overijssel wordt Jan-in-de-zak pörk genoemd. Dit recept is van Jo van Lamoen.