De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Soms heeft u even weinig inspiratie en stelt u zichzelf de vraag "wat eten we vandaag?". Roost Buitenkoken inspireert u graag. Dit keer met het recept “Bourbon butterfly Chicken” met gegrilde vijgen.
"Lamsworsten met radijs"en Thai-slaw op brood. Aussy street food lunch.
Recept : "Brazilian picanha" met gegrilde sjalotten, groene paprika en zwarte bonen met mais op de side burner.
Als de zomer op zich laat wachten, halen we de zomer maar hier naar toe! Een heerlijke rijstschotel met verse vis en veel groentes!
Deze burger van gekookte quinoa is geheel vegetarisch en glutenvrij. Met wat verse groentes erbij mag daar best een klodder mayonaise of ketchup bij.
Geen bonensalade met sperzieboontjes of snijbonen, maar met flageolets, kikkererwten en witte bonen. Soorten die in de vergetelheid dreigen te raken, terwijl ze lekker, goedkoop en een goede eiwitbron zijn.
Dadels zijn vruchten van palmbomen. In supermarkten zijn meestal de gedroogde dadels te koop. Op steeds meer plekken zijn echter verse dadels verkrijgbaar. Dadels met pistache zijn weer eens iets anders bij de borrel.
Kunt u nog geen ei bakken volgens… wie dan ook? Geen punt, met dit vorstelijke eitje bewijst u het tegendeel. Dit gerecht is snel klaar, lekker en gezond. Dit heerlijke lunchgerecht doet ook heel goed als eenvoudig tapashapje.
Als suggestie deze keer een heerlijke, frisse maaltijdsalade met garnalen in een krokant jasje. Dit gerecht is ook geschikt voor niet-visliefhebbers, want het krokantje maakt zelfs de grootste vishater enthousiast.