De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Meloen eten we meestal als dessert of erger nog: met dure Ardennerham. Zonde van die mooie ham die kleddernat wordt van het meloenensap. Waarom meloen niet in een volwaardig, zomers recept verwerken?
Hierbij een eenvoudig maar enorm lekker recept voor een tulband appelcake met kaneel. Een heerlijke traktatie op een feestje, maar ook om tussendoor van te smullen!
Trifle: Een superfeestelijke dessert van laagjes cake, room en fruit.
Knapperige groentes? Gril ze dan op een grillplaat of barbecue. Door de hoge temperatuur verbranden de suikers bijna en dat geeft die specifieke roostsmaak. Groentes blijven niet alleen knapperig maar behouden ook meer vitamines.
Deze ‘sla etcetera’ is ideaal voor de zondag. Dan mag het allemaal wat makkelijker en sneller. Maar deze salade met spekjes, kaas en croutons is vooral ook erg lekker.
Soms heeft u even weinig inspiratie en stelt u zichzelf de vraag "wat eten we vandaag?". Roost Buitenkoken inspireert u graag. Dit keer met het recept "Spicey sate’s " met gegrilde Chinese kool.
Dit is geen flauwe tosti van twee laffe boterhammen met smakeloze kaas, waarbij de ketchup de redding is. Nee, dit is een tosti – heuse toast – voor lekkerbekken!
Vitello tonnato is het lekkerst, als de pure smaken goed uitkomen. Zo min mogelijk gedoe dus bij de bereiding van deze combinatie van kalfsvlees en tonijn. Tip vooraf: koop verse tonijn. Deze voelt stevig aan en ruikt fris.
Een bekend gezegde is: niet het vele is goed, maar het goede is veel. Dat geldt zeker voor de kleine, maar fijne hapjes waarvoor te rade gingen bij meesterkok Rolande Kuenen.