Bruine bonen zijn in veel Hollandse gerechten te gebruiken en mosterd is een veelzijdige smaakmaker die past in de meest uiteenlopende gerechten. Samen in het recept van Diny Lammers uit Breedenbroek.
Wijn van Oost-Nederlandse bodem. Sinds een aantal decennia helemaal niet zo gek. De smaakexperts van Naobers Preuverieje testten speciaal voor de feestelijke wintermaanden dan ook rode en witte wijnen uit Gelderland en Overijssel.
Deze basis komt via de Hippe Keuken uit Borculo. Met deze heerlijke basis kan men naar hartelust variëren. Maak bv een Mexicaanse variant met guacamole, zure room en tortilla-chips. Ook lekker met uitgebakken spekjes en bieslook!
Tijdens de Naoberdagen hebben velen van u de zelfgemaakte labne van Nadia Zerouali kunnen proeven. Met dit heerlijke basis recept kan men naar hartelust variëren. Laat ons in de reacties weten wat uw variant is, we zijn benieuwd.
Warmoes is een oude bladgroente die ook wel bekend is als snijbiet. Toch zijn beide gewassen niet helemaal identiek. Van warmoes zijn zowel het blad als de bladstelen te eten. Als ingrediënten van een kruidige taart bijvoorbeeld.
Hebt u wel eens aubergine gegeten? Aubergine is familie van de tomaat en de paprika. Prima te grillen of in de oven te bereiden.
Rolande Kuenen uit Ruurlo is niet alleen een slagersvakvrouw, maar ook een volleerd kokkin. Catering is haar specialiteit, maar ook voor een lekker lunchgerecht draait ze haar hand niet om.
U heeft het koud tot op het bot en u heeft honger. Wat is er dan lekkerder dan een stamppot Heite Bliksem? Potdeurmekare zorgt dit keer voor het heerlijke recept
Voor een heerlijk recept een keuze uit de culinaire nalatenschap van de Potten- en Pannenclub. Amateur koks en kokkinnen uit de regio. Dit keer Rolande Kuenen uit Ruurlo met oma’s heldere kippensoep.