"Ons verkoopstalletje 'De Jonghe Leeuw' zorgt er voor dat we boer kunnen blijven." Het klinkt kort door de bocht, maar Annuska de Jonghe de Leeuw-Ogink is er heel eerlijk over. Zij en haar man Leo hebben er parttime banen naast.
Een heerlijk zomers gerecht waarmee je ook nog eens indruk maakt op je gasten! Want zeg nou zelf, zo’n hele gegrilde kip ziet er toch altijd fantastisch uit. Eenvoudig te bereiden en superlekker!
Hij is support manager bij een software bedrijf, zijn vrouw heeft een fijne baan in de zorg. Toch vindt dit stel nog genoeg tijd om elke dag 3 uur koeien te melken en een kaasmakerij te runnen.
Minder kilometers op je bord, wel zo duurzaam. Dat is de slogan van De Kuipers Hoeve bij Rijssen. In hun boerderijwinkel verkopen ze daarom een groot lokaal assortiment aan streekproducten en vlees.
Een heerlijk recept uit de culinaire nalatenschap van de Potten- en Pannenclub. Dit keer Frieda te Lindert uit Barchem met haar zomerse meloensoep met aardbeien.
Al 40 jaar werkt Jos Lubberdink (65) in de bosbessenkwekerij La Française in Enschede. Hij geniet er nog elke dag van. Waarom? "Het is heerlijk werken in en met de natuur. Het geeft mij een optimaal vrijheidsgevoel."
Streekproducten steeds populairder. Het is gezonder en duurzamer dan voedsel van ver weg. Daarbij is het ook nog eens een manier om de lokale economie te steunen. Naober zet streekproductenwinkels in het oosten hier op een rij.
De lekkerste boerenkarnemelk van Nederland komt van De Maargies Hoeve in de kop van Overijssel. De familie Nijk verwerkt hun eigen melkproducten pas twee jaar tot zuivel en valt nu al in de prijzen.
Met dit heerlijk zomerweer in Nederland heb je natuurlijk geen zin om uren in de keuken te staan. Wat dacht je van een heerlijke frisse pastasalade met gerookte kip?