We hebben weer een heerlijke recept voor het kerstdiner van Rolande Kuenen. Gesmoorde varkensnek, beter bekend als procureur. Een heerlijk sappig stuk vlees. Lekker met een kruimige aardappel en koolraap.
Wil je nog iets leuks voor een warme kerstsfeer in huis? Maak dan eens iets anders dan een standaard bloemstuk en versier je eigen kerstboom. Maak hem in de kleuren die passen bij jouw interieur.
Heleen Hennink studeerde bodemkunde en Jopie Duijnhouwer leerde alles over tropische planten. Het stel vertrok naar Kameroen, Rwanda en Nepal om aan de slag te gaan. "Onze droom was een eigen land- en tuinbouwbedrijf beginnen".
Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wil je alvast inspiratie voor het kerstdiner? Wat dacht je van deze heerlijke eendenborst met friszoete cranberry compote en geroosterde aardappeltjes uit de oven?
De trend voor accessoires in huis is tegenwoordig wat meer sober en verstild. Niet te veel kleur en te veel glim, maar authentieke materialen.
Zin om even een frisse neus te halen? Ga de tuin in, er zijn genoeg klusjes die nu de aandacht vragen.
Trots zijn ze op hun prachtige biologische groenten van eigen land, zoals de paarse en groene boerenkool. Heel gezond ook. Kim Bruinenberg van De Viermarken in Enschede vertelt over de abonnementen op hun gewilde groentepakketten.
Drukke werkdag achter de rug? Geen zin om te koken, maar toch gezond eten? Maak dan dit gerecht. Je hoeft alleen te snijden en te stapelen. Daarna de oven in en je kunt aan tafel!
Ochtendrood kleurt de mistsluiers boven buurtschap Dunsborg roze. De nachtvorst heeft kunstige rafelrandjes getrokken langs grassprietjes, prikkeldraad en houten weidepaaltjes op het erf van Freddy van der Meij.